– Consultanta SCOM 2007

System Center Operation Manager 2007
SCOM 2007 este un pordus de monitorizare completa a infrastructurii pe care o companie o detine. Solutia ofera un sistem de monitorizare si alertare pentru sisteme de operare Microsoft, Linux, HP-UX, AIX, Solaris, Redhat; pentru aplicatiile instalate in cadrul acestor sisteme de operare ; pentru echipamentele de retea din cadrul infrastructurii si nu in ultimul rand pentru monitorizarea echipamentelor Hardare.
SCOM 2007 este o solutie simpla de folosit pentru monitorizarea infrastructurii oferind o imagine completa a starii de sanatate a mediului IT din organizatie. Aceasta modalitate de a vedea starea serviciilor din cadrul companiei este esentiala pentru un arspuns rapid asupra evenimentelor care pot avea impact asupra functionarii normale a afacerii dar asupra castigurilor companiei.
Customizarea sistemului de monitorizare SCOM 2007 ofera posibilitatea de supraveghea infrastructura IT customizata necesitatiilor din cadrul companiei.
Exista posibilitatea folosirii unui overview pentru a vedea disponibilitatea si perfromanta diferitelor sisteme si aplicatii din intreaga organizatie.
Benefiiciile utilizarii unui sistem de monitorizare precum SCOM 2007 sunt:
– Monitorizarea aplicatiilor companiei
– Prevenirea aparitiei problemelor prin utilizarea instrumentelor de diagnosticare si recuperare.
РDetectarea diferitelor probleme legate de disponibilitate si performanta
– Reducerea costrurilor prin rationalizarea opreatiilor IT
– Oferirea unei solutii de Audit

Itegrarea SCOM cu System Center Virtual Machine Manager PRO
In cazul in care compania dumneavoastra utilizeaza SCVMM pentru managementul serverelor virtuale,  exista posibliitateaa integrarii SCOM cu acesta prin folosirea extensiei PRO (Performance and Resource Optrimization). Aceasta proprietate permite transmiterea automata a sfaturilor PRO catre SCVMM in functie de perfromantele sistemelor dar si starea de sanatate a acestora ( incluzand chiar si starea Hardware a masinii fizice). Sfaturile PRO se pot executa manual sau automat, minimizand astfel timpul in care un serviciu nu este functional si duce la scaderea timpului de rezolvare a problemelor aparute.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply