Noutati Microsoft System Center

In ultimile zile au fost anuntate multe proiecte si aplicatii din familia System Center

System Center Virtual Machine Manager 2012 Beta, noua versiune System Center Virtual Machine Manager.
Printre caracteristicile VMM 2012 se numara: instalarea platformei Hyper-V, crearea de clustere Hyper-V, realizarea management-ului pentru actualizarea sistemului de operare; Managementul platformelor 3-rd party de virtualizare (Citrix si VMware); realizarea balansarii proactiva a resurselor; optimizarea consumului de energie; integrarea cu extensile PRO de la SCOM; Administrarea serverlor din Cloud; conectarea cu tehnologii de virtualizare a aplicatilor precum Server App-V.

Proiectul Concero, care este o extensie pentru SCVMM 2012 care va permite un management a intregii infrastruturi detinuta de o companie (serverele On-premises dar si cele din Cloud). Cateva dintre capabilitati: accesarea resurselor din multiple infrastructuri VMM; Management-ul resurselor din Windows Azure; Transferul de templaturi service dar si resurse dintr-o infrastructura SCVMM 2012 intr-o alta infrastructura administrata cu System Center Cencero; transferul de pachete de fisiere dar si fisiere VHD dintre multiple conturi Windows Azure; autentificari la nivelul Active Directory pentru a accesa abonamentele Windows Azure.

System Center Configuration Manager 2012 Beta 2, Noua versiune System Center Configuration Manager care va permite administrarea de echipamente cu functionlaitati ActiveSync precum: Windows Phone, Symbian, iOS sau Android.

System Center Advisor – Codname Atlanta care permite monitorizarea aplicatiilor din cloud. Aplicatia functioneaza precum System Center Opreation Manager pentru sisteme cloud. In acest moment are posibilitatea de a monitoriza Microsoft SQL Server 2008 si Windows Server 2008 sau versiuni mai noi.

System Center Orchestrator numele oficial pentru System Center Opalis vNext;

Asteptam sa vedem ce urmeaza, vor veni si alte suprprize. Eu unul astept SCOM 2012.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)

Leave a Reply