Mentenanta SQL asupra bazelor de date SCOM

De cateva saptamani bune primesc alerte de la MS-uri:
-Performance data collection process unable to store data in the Data Warehouse in a timely manner
-Data Warehouse performance data writer process failed to perform maintenance operation. Data was written to the Data Warehouse staging area but processing failed on one of the subsequent operations.Exception ‘SqlException’: Timeout expired. The timeout period elapsed prior to completion of the operation or the server is not responding.
Am inceput sa investighez.. Verific SCOM, Verific Perfromante, Verific Hardware, Verific Event Logs…. nimic
Observ faptul ca alertele apar in aceeasi perioada. Imi vine ideea sa intreb si administratorii de SQL daca vad ceva in Logurile de SQL sau daca este ceva Schedule Task.
Administratorul de la bazele de date ma anunta ca ei ruleaza un Schedule Task de SQL in acea perioada. Ii intreb de ce si imi raspund: Sa verifice Consistenta bazei de date si sa ruleze cateva Taskuri de Optimizare.
Ma uit ciudat si incep sa investighez si sa aflu cum pot rezolva problema ( ei nu doresc sa renunte la Shedule Task-ul lor).
Incercam solutii impreuna:
– Modificare Schedule Task sa rulze cu mai putine resurse
– Schimbam Ora la care se executa…
Nici un rezultat.
Incep sa mai caut si gasesc urmatorul link:
http://blogs.technet.com/b/kevinholman/archive/2008/04/12/what-sql-maintenance-should-i-perform-on-my-opsmgr-databases.aspx
Aici scrie clar: Nu este nevoie sa se ruleze Taskuri speciale pe bazele de date de la SCOM deoarece deja se ruleaza unele default.
Rezultat: Ghinion… echipa de SQL nu intelege.. ei vor Task-ul lor! Cel putin am aflat care e cauza.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply