Windows Server 2008 instalare pas cu pas

Windows Server 2008

Windows Server 2008

Instalarea Windows Server 2008 a fost foarte mult simplificata in comparatie cu instalarile de pana acum. Singurele lucruri care trebuie introduse in timpul instalarii este Limba in care se va face Instalarea, Product Key si partitia pe care doriti sa instalati sistemul de operare. Exista deasemenea un utilitar care ajuta la realizarea partitiei si dimensionarea ei.  Pentru a instala iti va trebui un Kit cu licenta sau daca doriti doar sa testati puteti lua Windows Server 2008 Trial avand o perioada de evaluare de 60 de zile care se poate extinde pana la 240 de zile. Imaginea DVD-ului pe care o downloadezi o scri pe un DVD si apoi poti incepe instalarea.

Pentru a vedea o instalare pas cu pas puteti urma urmatorii pasi:

  1) Restartezi calculatorul si introduci DVD-ul in DVDROM sau in cazul persoaneleor care au cunstinte despre masini virtuale, aceasta imagine se poate incarca in Virtual PC 2007 ne mai find nevoie de Hardware separat.

     2)Urmatorl pas este selectia Limbii de instalare, formatul timpului si tipul tastaturii.

   3) Fereastra urmatoare este destinata inceperii instalaraii sau chiar pornirii etapei de reparare ( destinata celor care au ceva mai multe cunostinte in cazul in care Windows Server 2008 prezinta probleme)


  4) In urmatorul pas se introduce cheia produsului. Pentru versiunea Trial se poate lasa campul necompletat.

 5) Dupa introducerea cheii produsului veti putea selecta versiunea de Windows Server 2008 pentru care aveti cheia. Daca nu a-ti introdus o cheie toate versiunile de Windows Server 2008 vor fi afisate.


6) Dupa pasul 5) trebuie acceptat licenta si apoi esti intrebat tipul instalarii. Sigura posibilitate la o instalare curata este Custom ( advanced ).


7) Partea de selectare a partitiei de instalare este cea mai complicata din aceasta instalare dar care in functie de cee ce doresti poate sa dureze 10 secunde fiind foarte simplificata.
Daca doresti o configurare mai avansata precum creare de partitii, stergere de partitii, formatare sau chiar marirea partitiei se poate utiliza optiunea Advanced.

8) Dupa selectarea partitiei singurul lucru pe care il ai de facut e sa astepti ca instalatrea sa se termine. Dupa terminarea instalarii vei fi rugat sa definesti parola.

9) Dupa definirea parolei Windows Server 2008 te va intampina cu o fereastra Initial Configuration Task in care se pote face configurarea intiala a serverului precum Zona de Timp, Confugurarea placii de retea, Numele calculatorului si multe altele.

Daca nu a fost destul de detaliat va astept cu un feedback si sa stiu ce trebuie imbunatatit / schimbat.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)

4 Comments

 1. Josip says:

  Nice artice.

  Just a suggestion.
  Replace your thumbnail images with smaller resized ones. That way the images will be readable without clicking on them, also the webpage will load a lot quicker and take less bandwidth.

  Josip.

  VA:F [1.9.20_1166]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 2. Byty says:

  Thank you for your sugestion.
  PS: I hope that google translation is not to bad.

  VN:F [1.9.20_1166]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. neta gheorghe says:

  am si eu o singura intrebare.am incercat sa-l instalez,si nu mi-a acceptat parola.
  exista vreo parola anume,sau trebuie introdusa intr-un anumit fel.
  astept un raspuns cat se poate de urgent.
  MULTUMESC

  VA:F [1.9.20_1166]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Byty says:

  Nu exista nici o parola anume? Poti da mai multe detalii ce inseamna nu mi-a acceptat parola? trebuie sa fi zis o eroare….
  Ai introdus parola de 2 ori, aceeasi parola? (apar 2 campuri)

  VN:F [1.9.20_1166]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply