Windows Defender

Windows Defender

Windows Defender

Windows Defender – Monitorizeaza locatii din sistem si a softului instalat pe calculator pentru a semnala prezenta aplicatiilor spyware. Toate setarile de securitate se pot verifica din Security Center.  Windows Defender este simplu de folosit oferind control asupra aplicatiilor care pornesc sau la care doresti sa le opresti executia.
Fiind integrat cu Windows Internet Explorer 7 fisierele downlodate vor fi scanate inainte de a fi salvate sau executate. Definitiile sunt actualizate automat prin download pe clienti ce ruleaza Windows Server 2003, Windows XP, Windows 2000.
Pentru a realiza protectiea Windowsului, Windows Defender ofera protectie in timp real, scaneaza si elimina aplicatii spyware. Configurarea default este de scanare a calulatorului la ora 2 AM, dar aceasta setare se poate schimba in functie de dorintele utilizatorului.

Poti incepe scanarea in orice moment prin apasarea butonului Scan. Poti selecta sa se realizeze o scanare doar locatiile comune sau a tuturor locatilor ( acesta scanare durand ceva mai mult timp). Dupa scnare primiti un raport cu toate aplicatiile spyware descoperite si oferind optiuni pentru a trata fiecare amenintare. Actiunile pe care le puteti alege cand o amenintare este detectata sunt:
Ignorare : Nici o actiune nu este intreprinsa iar la scanarea urmatoare scanre o sa fiti atentionati in legatura cu aceasta.
Carantina : Aplicatia este pusa int-o locatie de backup iar locatia existenta este stearsa dar putandu-se restaura din locatia de backup.
Eliminare : Stergere complet a aplicatiei de pe calulator.
Permite : Aplicatia este trecuta in categoria de aplicatii care nu prezinta un risc pentru calulator si nu va mai fi detectata la urmatoarea scanare.
O alerta arata astfel:
Executie Quick Scan:
Click Start in campul Cautare tastezi Windows Defender apesi Enter si apoi click pe Scan.
Executie Scan Complet:
Click Start in campul Cautare tastezi Windows Defender apesi Enter si apoi click pe Sageata de langa  Scan si selectezi Full Scan.
Scanare preferentiala:
Click Start in campul Cautare tastezi Windows Defender apesi Enter si apoi click pe Sageata de langa  Scan si selectezi Custom Scan. Click pe Scan selected drives and folders  si apoi Select. Aici se vor selecta fisierele si directoarele care vrei sa fie scanate si apoi apesi OK.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)
Windows Defender, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Leave a Reply